top of page

Mijn verhaal

Babycoach Marianne

Ik ben Marianne Vis, moeder van 5 kinderen en bijna oma van 2 kleinkinderen. Ik heb mijn hele leven al een fascinatie voor baby's. Als kind speelde ik al heel graag met poppen en voor mij waren dat mijn baby's, ik verzorgde ze echt en was erg zuinig op ze. Ik vind het belangrijk dat elke baby zich welkom voelt op deze aarde; dat iedere baby in een veilige omgeving leeft zodat er een gezonde hechting tot stand komt en van daaruit zich kan ontwikkelen; dat er tijd en ruimte is voor plezier en ontspanning.

Het verhaal van onze oudste zoon heeft er voor gezorgd dat ik ben gaan doen wat ik nu het allerliefste doe.


 

Op het moment dat onze oudste zoon Hans werd geboren eind 1992 na een lange, zware bevalling werd er een paar maanden door de artsen gezegd dat hij nooit zou leren lopen, praten, fietsen, zwemmen: om over schrijven en lezen maar te zwijgen.

Mijn wereld stortte even in, maar niet voor lang want ik wist en voelde dat er meer in hem zat dan hij liet zien. Iets in mij zei: ik ga zelf met hem aan de slag want ik geloof wel in hem.

Ik ben gaan kijken naar de mogelijkheden en volgde mijn intuïtie. Wat kan ik zelf doen zodat hij zich kan ontwikkelen?

Hij liet elke keer kleine stapjes aan ons zien. Hij leerde lopen, praten, fietsen, speelde met zijn broertje en zusje en leerde uiteindelijk zelfs lezen en schrijven.

 

Ik besloot om te gaan lezen over de ontwikkeling van het jonge kind, volgde cursussen, opleidingen, reisde het hele land door om kennis op te slurpen tot zelfs in België. En zo belandde ik van de ene cursus in de andere en stukje bij beetje werd me steeds duidelijker dat wat ik had toegepast bij Hans goed was geweest om de ontwikkeling op gang te brengen. Mijn intuïtie klopte gewoon! Het voordeel was dat ik nu ook wist wat de achterliggende theorie was en het kon onderbouwen.  

Het kreeg voor mij een diepere, belangrijke betekenis en zag deze jaren met onze oudste zoon (die niet altijd makkelijk waren) als een waardevolle les in mijn leven en hij was mijn grote leermeester.

 

Toch miste ik nog iets heel belangrijks in al deze kennis wat wel heel belangrijk was, altijd gevoeld …. En dat was zijn geboorte, het prille begin. Ik besloot dus weer om onderzoek te gaan doen op dit gebied en kwam zo in aanraking met het geboorteverhaal, waar ik ook weer een opleiding voor ging doen. Dit was voor mij zo helder, zo duidelijk dat ik besloot om hier mijn werk van te gaan maken. Daarna nog wat cursussen gedaan op het gebied van zwangerschap en bevalling.

 

Dit is mijn missie, het begin waar alles ontstaat en zo heb ik gevoeld dat dit hetgeen is waar mijn hart een sprongetje van maakt. Zwangere vrouwen en baby's helpen. De andere kennis die ik via mijn andere opleidingen heb opgedaan kan ik integreren in dit geboorteverhaal, daarom is mijn werk maatwerk, afgestemd op jou of je baby! Omdat ieder mens(je) uniek is!!

bottom of page